Kol Germe ve Koldan Yağ Alma

Kol Germe ve Koldan Yağ Alma

Kollarında yağ birikmesi veya sarkması olan hastalara kol germe veya kollara liposakşın yapılabilir. Özellikle aşırı kilo veren veya yaşlanmayla cildi gevşeyen ve kollarında sarkıklık meydana gelen hastalar ideal adaydırlar. Hastanın değerlendirmesi yapılarak hangi yöntemin seçileceğine karar verilir.

Kol germe ameliyatında kol altında sarkık olan cilt çıkarılır, bazen öncesinde liposakşın uygulanır. Cildin çıkarılan kısmında koltuk altına doğru uzanan bir iz kalır. İzi kabul etmeyen hastalara bu durum anlatılır çünkü sarkık ciltli bir hastaya liposakşın yapılsa bile sarkma düzelmez ve görüntü güzel olmayabilir.

Ameliyat yaklaşık 1 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır. Hastaneye yatış gerekmez. Yaklaşık 8-10 gün süren morluk şişlik oluşabilir. Kollar için özel korseler giyilir. 1 hafta süren antibiyotik tedavisi verilir.

Son yıllarda popülaritesi gittikçe artan yağ enjeksiyonuyla ilgili bilgi ve birikimimi gittikçe artmaktadır. Estetik cerrahinin pek çok ameliyatı artık yağ enjeksiyonuyla kombine edilmektedir.

Yağ enjeksiyonu işlemi nedir, nasıl yapılır? Yağ nerelerden alınır ve nerelere verilir?

Yağ dokunun bazı bölgelerden alınarak gerekli görülen, vücudun istenen bölgelerinde güzel görüntü oluşturulması işlemidir. Özellikle kalçalar, memeler, dudaklar, yüz yağ enjeksiyonunun en fazla yapıldığı bölgelerdir. Yağ alınması işlemi genellikle karından, daha nadirense basen, diz içi, uyluklar gibi bölgelerden alınır. Yağ alma işlemi bu işlem için özel hazırlanmış yağ alma kanulleri ile yapılır. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bir işlemdir. Yağ verilecek alan çok genişse genel anestezi tercih edilebilir.

Yağ enjeksiyonunun amacı nedir? Kaç seans yapılır?

Yağ doku, verildiği bölgeye hacim kazandırır. Verildiği bölgede beslenen yağ hücreleri kalıcı hale gelirler. Böylece yağ enjeksiyonu ile istenen bölgelere hacim kazandırılmış olur. İlk seanstan sonra yağ hücrelerinin tutup tutmamasına göre ek seans yapılıp yapılmayacağına karar verilir.

Yağ enjeksiyonu yapıldıktan sonra yağların erimemesi için nelere dikkat edilmelidir? Morluk şişlik çok olur mu?

Ameliyat sonrası hafif morluklar sislikler oluşabilir. Yağ enjeksiyonu yapılan bölgelerin başı ve travmadan korunması önerilir. Örneğin popoya yağ enjeksiyonu yapıldıktan sonra simit ile oturulması, aşırı baskılı tayt gibi giysilerin giyilmemesi, atarken yan yatılması önerilir. Sigara kullanılması yağ hücrelerinin yaşayabilirliğini azaltabilir, bu nedenle ameliyat öncesi ve sonrası sigara bıraktırılır.

 


Whatsapp Destek

Whatsapp Destek Hattı

Merhaba

Size nasıl yardımcı olabilirim?